打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 列舉橘子罪名 星期一交比消委會

合神既料貴到啪啪聲..黑橋又吾出多d封書
回復

交左未? 希望成功
回復

交左未? 希望成功
FYMD 發表於 20-10-2013 23:44

佢辨工時間 星期1-5  -.-
我等聽日
回復

回復 53# 落難軍人

加油呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

可唔可以用個d咩 商品說明條例 告橘子
1.橘子多次係「福袋」、點數收費服務指出有 火牛天王裝 抽。
   但在巨商遊戲內、論壇上似乎未有出現(如已出現請無視 本人少上nakuz )
2.巨商「福袋」內含有「其他珍貴虛寶 」,但是並無解釋「其他珍貴虛寶 」是什麼,
   或在當眼位置說明「其他珍貴虛寶 」是什麼。
3.巨商某些裝備、服裝在「銷售(抽)」時有說明錯誤。產品上無列明是歸屬,但到手時卻昤歸屬。
   例如:牛魔王的杯子 中國新娘服裝
4.巨商的Item mall內的封印珠(無法交易)說明足以誤導消費者。物品說明內沒有說明
   封印珠(無法交易)不能整作 被封印的力量組塊 及用作印度怪物轉職。
   註:封印珠(無法交易)就明只有列出不能制作武器  而不能用作印度怪物轉職
       只有在遊戲內的轉職地方上有相關說明
------------------------------------------------------------------------------------------------------
禁/唔禁物品 真係影響好大 希望官方改改
另外仲有1 d問題係改版後本身沒有,但最近出現了。
包括 早幾星期出現的瘋狂死ser  近日的不斷彈game及斷線
天下壯士(大力丸)效果完結時必定彈game

當然巨商還有本身的問題(改版前後)
-武鬥場的友好度 成就裡只會+二分之一
-印度制作按某一個道具必定彈game(改版前 道具名太長)
-成就中只有雇用神獸(及凶獸?)有承繼  印怪等等沒有
  懷疑官方是否歧視「低消費玩家」
-部份道具不能使用 e.g.變身袋  煉金術士的箱子

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
落難軍人 + 1 GD

查看全部評分

回復

可唔可以用個d咩 商品說明條例 告橘子
1.橘子多次係「福袋」、點數收費服務指出有 火牛天王裝 抽。
   但在 ...
1234950 發表於 21-10-2013 02:47

上半部 應該可以投訴到

不過珍貴道具 根本任佢嗡都得
例如15日泳衣咁
巨商無既 付費道具同埋唔係直接買 佢話係珍貴 稀有 你吹佢唔脹
至於禁珠 呢個真係離譜好多既
福袋係機率性 佢話機率好低 你地抽唔到係運氣問題 或者有人中左無POST出黎 你又吹佢唔脹
佢話有人中左 但唔會話比你知邊個中
你搵消委會  呢項又未必會幫你去證實既...

正如六合彩成日都有人中頭獎二獎 都唔會有人去某D單位去查係咪真係有人中咁...

今次我主力去搞返我個AC 而開呢個POST 比消委會參考下
橘子D惡劣服務質素有幾差

唔捉外掛 反而周圍亂封正當玩家AC
求其撻2個名出黎交數  投訴,查詢 遊花園,DUM波鐘
DUM夠期佢就唔開 等你消費左既就咁898
你想玩返就重新再洗過錢  低賤手法

而家先做佢服務唔得先
如果今次個案成功的話 可以比大家信心
可以聯名做佢商品說明果方面
回復

回復 39# robotomx

全中. 事實. 終於有人表達到