查看: 5454|回復: 63
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 針對近日多名老手新手開帖宣佈重玩/新加入 你地既反應係?

標題字數有長度限制 仲有條問題想問:
針對現時仍間中見到有部份會員對重玩老手/新加入新手給予疑似負能量說話/勸告
(e.g.巨商已死 咪鬼玩落去啦etc.)
你地又有咩comment呢?
此問題不設投票 亦不會另自開post
歡迎各位樂友在此帖發表意見
認同?支持?反對?不認同?

開此post目的乃希望各位巨商朋友認真 嚴肅 理性討論
畢竟巨商生死的前境仍是由各位玩家對此遊戲的態度作為其中一個重要因素
或許有人認為巨商是否仍能存留運作下去 關鍵只在乎橘子
在乎他們認為是否值得花點時間花些少精力繼續經營此遊戲
但此舉此動 豈不是又對應大家對此遊戲的態度而下決定 簡單舉個例
上線玩家人數是否繼續持續下跌亦是其中一種看出一眾玩家對遊戲態度的途徑 順帶一提
一班仍努力支持巨商的朋友 你們對此遊戲投放的金錢 點數或許也表達出你的態度如何
當然 本人在第三角度認為 對遊戲支持態度是否強烈並非單單建基於金錢/點數投放量
最後 補充一句 希望各位盡量避免引起罵戰以致被迫關帖
本人真心希望此帖能給大家一段時間發表意見
大家的看法絕對有可能影響其他人對遊戲態度的改變
無可否認 每位玩家都帶出些少正能量 最終定能形成一種良好氣氛
在此良好氣氛薰陶下 挽救垂死的巨商並不是絕無可能
單選投票, 共有 151 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

重玩之後都好快退
回復

黑橘不停出垃圾野
回復

暑假都無咩起息,睇多一兩星期知咩料
回復

好似係某個會員姐...意見就係佢損人不利已
巨商呢家野就玩得一日得一日...
畢竟依家容易達成目標,外掛又橫行,
好多人就算重玩/新加入都好快退,大田見來見去都係同一堆人
回復

隻game 少人玩左....但係樂古都少人用左啦
回復

我都係等班團友退我就會退
回復

等改板 不過都係果句game唔垃圾,垃圾既係港橙

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
星空傳說 + 1 擊中核心問題 代理商才是主導者 遊戲絕對不 ...

查看全部評分

回復

其實唔check返自己樂古帳號個申請時間都唔知自己原來已經斷斷續續咁玩巨商玩左7年半...
嘩.. 原來我13歲果年就開始玩巨..... 係.. 唔好睇我樂古低lv = =''.. 我認我以前真係唔多用樂古

一開始玩左一年幾兩年.. 帳號被爆.. 退了一陣子... 又再重玩.. 退... 重玩... 退..... 而嫁又重玩返

我覺得好多人應該都係退左... 重返黎重玩返... 係咩原因令我再重玩?

我諗好多人都係一樣... 係巨商到玩既感覺.. 其他地方真係俾唔到你... 除左騙子特別多之外..( 巨商好似係網遊界入面被騙率最高一既其中一隻網遊)

走題了..呵呵..

打怪打寶賣錢賺錢買廠賺錢日日企大田做買賣都可以識到朋友~~ 特別係買賣收放野賺錢.. 呢種打怪賺錢或投資賺錢既感覺係其遊戲俾唔到你既

我對咁多人重玩既加入覺得.. 冇問題既~ 雖然佢地會退巨.. 不過我有信心佢地會返黎.. 無論幾耐都好... 我7年半就係咁走過黎....

PS:: 問一下.. 其實樂古個帳號名可唔可以改既= =?? 求回答=  ='xD
回復

靠自己实力玩白手起家升等打怪< 欢迎 > 要照顾又手残的新手 叫他们去< 吃屎去 > 巨商不差他那一个

回復