查看: 9962|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 列舉橘子罪名 星期一交比消委會

垃圾橘子只講不做

平時係咁講要維護玩家權益,給予良好既遊戲環境玩家
但就只顧自己收入 , 而完全忽略外掛以及遊戲內不公平問題

客戶服務有用解答不超過20% , 以及回覆永遠係機械式

自己訂既遊戲守則 , 規則 鐘意就理,唔鐘意就唔理 , 絕無公平可言

相信大家都知道其中一條係唔可以現金/有價物品交易遊戲金錢/道具
而近期橘子先突然屎忽痕去大力執行 講句賣幣,賣AC 就封
而各大遊戲幣商,交易平台 大大個網擺係度賣幣 當無件事

雖然你唔可以阻止到人地個網出乜野內容 , 但係你放一放蛇 入一舊水比對方
對方蒲頭交易 查一查對方IP既帳號登入記錄 同金錢流向
已經可以一招收晒佢地皮 而至於金錢來源....

亂封帳號 , 理由亂作

BF查詢鎖定理由 與 親身去問詳細內容得出既確實理由不乎
本人被鎖 理由是外掛/BUG 電郵查詢 亦係話外掛/BUG
親身上去問 確實理由就話唔係外掛 而係接收到異常金錢
而申請複查後 , 得出第3個答案 就係從外掛玩家身上收取利益 (so9sad)

承上,九唔搭八
平時玩家糾紛,有玩家行騙 之類行為
GM視而不見,坐言不理
回覆只有 GM不會介入玩家的遊戲內容

而佢地亂封理由用"收取異常金錢"時 本人解釋完全唔理,前言不對後語,九唔搭八
本人與其他玩家交易理由為對方賠償本人所蒙受的損失 (詳細唔係度交帶) 因而有此項交易
客服則回覆 : 呢啲係你地玩家私下既交易,唔關我地事 而你地既私人問題交易 唔屬於遊戲設定既交易
(即係巨商只可以向NPC買賣, 玩家之間交易 只限於物品換取金錢交易?)

而當我帶出同類型問題 , 巨商大把唔同類型既交易 , 如 : 收費帶打怪 , 買賣城 , 朋友送錢
客服則回覆 : 我地唔討論其他問題 , 針對返你既問題黎講 .... (省略重覆既廢話)  不知所謂,逃避問題

無法解釋自己所提及既事項
電話中,客服條友一直係咁重覆講「無常交易」
我問佢,何為無常交易
佢只答到 用高價換取下價物品 , 例如 三色彩丸,烤豬排,崔家藥丸 (此為玩家反映過既內容)
而當我問 , 你地只係識呢啲? 你知巨商物價? 我問你,雷劍幾錢? 我用一千億買把雷劍 叫唔叫無常交易?
答 : 我地會查詢該物品於伺服器之價錢
問 : 你點查? 問我地玩家? 又話唔介入玩家遊戲內容 你走黎問我地 ?
答 : 我地會跟據返物品既稀有度
問 : 咁雷劍即係幾錢?
答 : ...............
問 : 喂,我整雷劍一百億成本 , 你地無啦啦整個垃圾活動搞到雷劍無啦啦得20E , 咁我係咪要當件物品異常,唔交易?
答 : .....................

之後對話又係重覆廢話
跟手我打搞伯母後叫收線 898

希望各位於本帖留下對橘子既合理不滿
收集一定數量後 我會連同此帖內容交去消委會投訴橘子不當行為
先要解決返本人比佢地無理永久鎖既問題
然後都要搵人插插佢地

我地咁多年黎 洗咁多錢買點數
佢地點衰點錯 一句深感抱歉就算9數

巨商銀票又無記號 , 外掛兵額頭上又無鑿住外掛2隻字
我地接收到呢D野 就即係永久898 連小小酎情權都無
而佢地鐘意話你外掛就外掛 完全唔洗證明
相信以前有人開PPS睇片比人封AC , 開BT DOWN AV又比人封AC
而你問佢地拎證據 就話係公司機密唔比你睇
而經消委會或其他部門拎到既資料 竟然係一堆唔知係乜既"名?" 佢就話係外掛
多選投票: ( 最多可選 17 項 ), 共有 152 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 2樂點 +50 Bravo! +1 收起 理由
gary.hiro + 1 支持你 我以經無咩心機同佢玩 +油 ...
宇智波鼬 + 50

查看全部評分

回復

當然是以上皆是了...
回復

仲有on_BEANFUN,垃圾不但只仲封人唔小ac
回復

線路不穩=__________=
回復

投訴佢!!!
外掛問題,仲有BEANFUN偷點
已經有多名玩家深受其害~
回復

大力支持
但消委會可以真係令到爛橙改變嗎?
雖然做好過唔做
但佢成日都係做一排之後又好似原本咁-_-
回復

人地個外掛賣到通街都係都封唔到個外掛啦
有咩好投訴
防外掛公司廢的
回復

搞咁多野都係想比群眾壓力爛橙?  我話你知, 唔會成功~加油
爛橙大大話話收過消委會N次投訴, 無次成功
回復

只能說 加油吧
回復

當然係全部罪名+1....

只能說同志仍需努力
回復